image_intro_alt

Nowa Lewica - Nowy Program w przededniu Ogólnego Zebrania Miejskiej Organizacji w Radomiu

NOWA LEWICA – NOWY PROGRAM – NOWE WYZWANIA

Radomska Lewica   przygotowuje się  do OGÓLNEGO ZEBRANIA MIEJSKIEJ ORGANIZACJI  NOWEJ LEWICY. Będzie  ono obradować już 26 lutego w siedzibie Nowej Lewicy przy ul. Żeromskiego 31 w Radomiu. Organizatorzy   zapraszają na nie wszystkich członków kół Nowej Lewicy.

W ramach przygotowań  do  Zebrania Miejskiej Organizacji Nowej Lewicy w Radomiu, odbyły   się  zebrania   kół. Główny temat ich obrad, to   ocena działalności radomskiej lewicy w obecnej sytuacji w kraju i za granicą. Uczestnikom  przedstawiono    merytoryczny materiał, przygotowany przez aktyw jednego z kół Nowej Lewicy. Wzbudził on ożywioną dyskusję.

Na zebraniach kół, ich uczestnicy   wybrali swoich  kandydatów  do władz Miejskiej Organizacji Nowej Lewicy w Radomiu. Omawiali  też wstępny projekt  Zebrania Ogólnego Miejskiej Organizacji Nowej Lewicy  Radomiu . Dojdzie  na nim  do   ostatecznego przekształcenia    byłych  kół SLD  lub  Wiosny  w koła Nowej Lewicy  i wyboru  nowego składu personalnego  władz miejskich Nowej Lewicy . Zostaną też wskazane    priorytety  programowe  ważne zarówno   w układzie krajowym, jak i lokalnym. Członkowie kół rozmawiali też   o  zaproponowanej  przez władze samorządowe  Radomia  i poddanej konsultacji  społecznej strategii  rozwoju Miasta   Radom do  2030 roku . W tej sprawie  nowo wybrane władze  Nowej  Lewicy w Radomiu przygotują swoje stanowisko   i prześlą go  Prezydentowi Radomia.

Radom, dnia 19 lutego 2022r.                                                    Nowa Lewica w Radomiu

Poniżej fotki z zebrań niektórych kół Nowej Lewicy:

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!